Maja Skogstad
Maja Skogstad ønsker seg et strengere regelverk når det gjelder markedsføring som når barn - for eksempel i sosiale medier.

Podkast: Maja Skogstad om markedsføring mot barn, matmakt og skam

Maja Skogstad jobber for å endre matmiljøet slik at flere foreldre kan ta informerte valg i butikken og flere barn kan vokse opp friske. Vi snakker med henne om markedsføring mot barn, falske dilemma og matmakt. Hør podkastepisoden her.

Du kjenner henne kanskje som "Ernæringsmamma" på Instagram? Der har Maja Skogstad etablert seg som en sterk stemme som jobber for å endre matmiljøet slik at flere foreldre kan ta informerte valg i butikken og flere barn kan vokse opp friske.

Maja Skogstad har en mastergrad i samfunnsernæring, driver den digitale rådgivningstjenesten Barnematbyen og er nå aktuell med boken Barnematrevolusjonen, som handler om å frigjøre seg fra matindutriens grep.

- Barn har ikke den samme evnen til å tenke konsekvenser slik som oss voksne. Og har ikke like god evne til å skille hva som er informasjon og hva som er reklame, sier Maja i podkasten.

Hun ønsker seg et strengere regelverk når det gjelder markedsføring som når barn - for eksempel i sosiale medier.

Maja fremsnakker et kosthold med mye råvarer og lite sukker og ultraprosessert mat. Ikke så kontroversielt, tenker du kanskje? Men kritikerne mener matinfluensere som henne bidrar til matskam og mener hun tar fra barna kosen. Dette lever Maja godt med, og i vårt podkastintervju med henne får du høre mer om hvorfor. I tillegg til masse konkrete tips, selvfølgelig! Vi snakket med Maja om blant annet;

  • Barnematdirektivet som plutselig gjorde at butikkhyllene var fulle av internasjonale snacks og beriket ferdigmat for barn. Hva skjedde, og hvordan kunne dette bli «normalen»?
  • Hvordan foreldre kan få motivasjon til å ta gode matvalg på vegne av barna, vite hvem man burde stole på - og ikke.
  • Hva Maja mener er en fin belønning når barn går skitur eller på idrettsdagen + sunt lørdagsgodt
  • Hvorfor vi tar fryktbaserte matvalg
  • Kan småbarn spise det samme som de voksne til middag?
  • Majas «go to» hverdagsmiddager

Lytt til episoden her:

Flere artikler