Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Hajszan Neuman bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Hajszan Neumann Natural Zweigelt 2020

Fruktkarameller og blabaerskum
Bokomtaler

Fruktkarameller og blåbærskum

Vilt godt sopp
Bokomtaler

Vilt godt sopp

Hvidvin riesling tyskland riffel trocken2 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Riffel Riesling Trocken 2021

Porzelt Cuvee Rose trocken bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Porzelt Cuvée Rosé trocken

Vann pa ville veier leder 2023 Foto Kjersti S
Artikkel

Vann på ville veier

– Når vi bor i et land som Norge, med store vannressurser og mye nedbør, kan man lett overse hvor avgjørende vannet er for vår overlevelse, skriver redaktør Kjersti Skar Staarvik

Ark of Taste
Meninger

Ikke vær feig!

Spis pultost til middag og tjukkmjølk til frokost. Eller begge til lunsj. I dagligvarebutikken er disse to produktene blant de siste levningene fra en ekte matkultur du bør unne deg – for helsa di og for smakens skyld.

Bybi 3
Reportasjer

Blomster, bier og mangfoldets potensiale

Oslos urbane birøkterlag ByBi vil gjøre norsk honning enda mer spennende ved å utnytte det store biologiske mangfoldet som både byen og Norge har – og slik også ta vare på det. Samtidig tar de opp kampen mot juksehonning, som er en stor trussel mot næringen.

Oslo budeie 2
Reportasjer

Budeia på Kongsgården

Helene Austvoll er hovedstadens eneste budeie og yster ost laget på økologisk råmelk. Nå har hun satt fokus på Oste-VM i oktober. Da skal håndverksoster fra Bygdøy Kongsgård konkurrere med 4500 oster om prestisjetunge titler.

Foto Francisco Munoz hovedbilde
Intervjuer

Kuratoren

En av Norges mest kompromissløse kokkepersonligheter er ute med ny bok. Selv foretrekker Christopher Haatuft helstekt and over fermentert kål og mener at ideen om den bærekraftige kokken er en alvorlig overforenkling.

Foto Jonathan Chng Unsplash
Meninger

Giftig BPA tas endelig på alvor – ikke bare blant forbrukere

EUs mattrygghetsorgan EFSA slår nå fast at BPA er et stoff som gir grunn til bekymring og utgjør helserisiko – slik mange allerede har advart om i flere år. Det er en stor seier at EFSA nå etablerer en mer beskyttende grense for BPA. Men samtidig gir det opphav til et ubehagelig spørsmål: Hvorfor regulerer vi bare ett stoff om gangen?, skriver nevroviter Kam Sripada.

Solvendaren
Meninger

Solvendaren

Hagen er ein stille hage, som ikkje er stille i det heile. Jordpassaren er ei fargerik sjel utan sko. Med andre auge er ho ofte åleine, men ho er aldri einsam. Ho stoppar ofte opp; lyttar. Hennar auge er store og opne, for ho sansar sine medhjelparar med føtene; jordast

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56