Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Hellekberge
Intervjuer

Økobønder om norsk selvforsyning

Koronakrisen trigger spørsmål knyttet til norsk selvforsyning og matsikkerhet. Kanskje vil krisen være avgjørende for hvordan landbruket drives i fremtiden, mane frem et landbruk som i større grad er basert på egne ressurser og tydeliggjøre bondens rolle i samfunnet. Hva mener bøndene om hvor rustet matproduksjonen er for beredskap?

Astrid Bjoernson
Intervjuer

Hvordan påvirker koronakrisen bonden?

Enkelte samfunnsgrupper er avhengig av å holde seg friske i tiden som kommer, som bonden. Hvordan står det til med bøndene som arbeider for at vi forbrukere skal få matvarer i matbutikkene, til tross for smittefare, pandemi og utfordrende tider?

Dagens Team Foto Lotte Shephard Ren Mat
Intervjuer

Grossistenes utfordrer

Hvordan kan den teknologiske revolusjonen skape mer biologisk mangfold, rettferdige priser og bredde i matutvalget? Den digitale plattformen Dagens har kanskje svaret. Farvel fordyrende mellomledd og hei direktehandel.

Ministernesvik Nrings Og Fiskeridepartementet
Intervjuer

Fiskeri- og sjømatministeren om dyre kvoter

I vinterutgaven av Ren Mat er flere av intervjuobjektene i artikkelen «Folkets hav?» kritiske til Regjeringens foreslåtte reform av kvotesystemet som ble lagt frem i juni, samt deler av dagens fiskeripolitikk der fiskekvoter er kostbare og samler på færre og større hender. Her er fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesviks tilsvar i full lengde.

knudstadholen_ren_mat_foto_kjerstiskarstaarvik1
Intervjuer

Fiskehandleren ved innlandshavet

Av matbransjens kokkeelite omtales den som landets beste fiskebutikk. Helt siden 1925 er det mangfold og kvalitet som har vært fokus hos Knutstad & Holen på Hamar.

Maja Lunde Foto Oda Berby Ren Mat Web
Intervjuer

Bidronningen

Da Maja Lunde skrev Bienes historie trodde hun ikke i sine villeste drømmer at den ville nå så langt. Nå er den oversatt til 35 språk. Å arbeide med temaer som bier og pollinering ga forfatteren et nytt syn på verden.

Dag Jorund Lonning FOTO ERIK RØED
Intervjuer

Inn i det kompost-moderne

– Kinderegget er at vi kan produsere masse mat og samtidig takle utfordringene med klima, biologisk mangfold og tap av matjord, mener professor og forfatter Dag Jørund Lønning.

Hovedbilde Margitvea
Intervjuer

Barnas matforkjemper

Faglærer og forfatter Margit Vea tar til orde for babyer og frustrerte mødre. Og for klodens, landbrukets, dyras og menneskenes felles helse. Det er for mye tasting på kalkulatorer av CO2-regnskapet og for lite matlaging og fotosyntese, synes hun. Helst ville hun vært aktivist på fulltid.

Christianhoel Foto Extra
Intervjuer

Økologisk til folk flest

Extra er Norges raskest voksende butikkjede, med snart 500 butikker landet rundt. Ikke nok med det, etter målrettet arbeid er kjeden blitt størst på økologi i lavprismarkedet. Kjededirektøren Christian Hoel ønsker seg enda flere norske økologiske matvarer. Vi spurte han om hvordan vi best kan etterspørre øko-varene vi vil ha.

Bilde Radical Broccoli
Intervjuer

Greenfluencers

Møt jentene som bruker grønt engasjement til å inspirere deg og meg til bærekraftige hverdagsvalg.

Anja Bakken Riise Foto: Renate Madsen FIVH
Intervjuer

På frontlinjen

De er unge, de er handlekraftige, de er ofte kvinner og de står i bresjen for en grønnere verden. Vi har møtt Anja Bakken Riise, som leder folkebevegelsen Framtiden i våre hender. For Anja er klimahandling lik menneskerettigheter. #detskjer

Livekleveland Foto Dyrevernalliansen
Intervjuer

Dyrenes advokat

Alle trodde Live Kleveland skulle bli veterinær, men i dag står juristen i bresjen for det omdiskuterte Dyrevernmerket.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside