Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Heidibjerkan Geirmogen Web
Intervjuer

Bakkekontakt på kjøkkenet

​En kokk har påvirkningskraft langt utover tallerkenen; på bonden, gjesten, den ansatte og alle som sitter og ser på. Heidi Bjerkan er en kokk som tar dette på alvor. Hun har en kompromissløs innstilling til råvarer og hvordan de dyrkes, og en stor ydmykhet for håndverket og menneskene bak. På restauranten Credo viser hun fra-jord-til-bord i praksis.

Thomas Horne Foto Emma Gerritsen
Intervjuer

Balkongbonde

Jord er ikke statisk, men en prosess, sier mataktivist Thomas Horne. På balkongen hans er milliarder av mikroorganismer i sving, de gjør matavfall om til næringsrik mold. Han er aktuell med boka "Balkongbønder", et folkefinansiert samarbeidsprosjekt.

Dahle Og Dammann
Intervjuer

Våkn opp!

To riddere av første klasse. Øystein Dahle og Erik Dammann, begge hedret av Kongen. Lenge har de påpekt hva som truer vår klode. De mener vi mangler, ja nettopp, ”riddere”, sterke ledere, som kan redde verden fra miljøødeleggelser, sult og global oppvarming.

Anne Marie Schroder Til Web
Intervjuer

Gull i munn

Du ser henne hvis du er ivrig på nettet, opptatt av restemat eller får med deg forbrukerprogrammene på tv. Anne Marie Schrøder er kommunikasjonsansvarlig i Matvett og snakker i klartekst; mat som går i søpla er gull verdt, vi må slutte å kaste penger!

Charcuteri
Intervjuer

Hele grisen

IOM, årets produsent! Verdige vinnere av Matprisen 2017. De velger sine purker med omhu og bearbeider alle stykningsdelene med omtanke. Både Magnus Thorvik og Timon Botez er over normalt opptatt av råvare og smak.

Linda Jolly
Intervjuer

Jordmoren

Biolog og pedagog Linda Jolly er en selverklært jordentusiast. Alltid med litt jord under neglene har hun trofast videreformidlet kunnskap om alt som lever og gror i snart førti år. Jordsmonnet er viktig for klimaet, mener hun.

Bondeliv Mats
Intervjuer

#bondeliv

Mats Hegg Jacobsen er en ung og moderne bonde. Det betyr ikke bare at han står i spennet mellom tradisjon og innovasjon i landbruket, men også at han har tusener som følger gårdslivet på Instagram.

Rolv No
Intervjuer

Oraklet i Oppdal

Botaniker og urtekyndige Rolv Hjelmstad har bygget opp landets største urteleksikon på nett, skrevet bok og fartet landet rundt med kurs og foredrag om det som ligger hjertet hans nærmest; de norske medisinplantene.

Pascal
Intervjuer

Hederstittel budeie

Pascale Baudonnel er den franske mademoisellen som immigrerte til Norge og revitaliserte de norske ostetradisjonene, men hvor ble det av henne?

Grønn Mann
Intervjuer

Grønn mann

Stephen Barstow mener vi bør spise åtti grønne om dagen. Ikke fem, men åtti. Han innehar en unik verdensrekord.

Portrett Jon Frede Engdal
Intervjuer

Starten på et eventyr

Det gikk et lite gisp gjennom miljøet da det ble kjent at Jon-Frede Engdahl hadde solgt en stor aksjepost i Kolonihagen til Reitan-gruppen. Til de med masse og billig mat!?! For å fremskaffe økologisk mat er det vel ikke alltid det enkleste som er det beste…

Morten Bragdø
Intervjuer

Plantedoktoren

IKKE BRUK GJØDSEL! Morten Bragdø, omdiskutert gartner, snakker i store bokstaver. Kan det være så vanskelig da? Kompostjord, Lupin og Høne-Pøne sier jeg!

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside