Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Solhoi Cider Foto Annika Vaager
Intervjuer

Fra epleslang til eplebobler

For Martin Bech-Ravn er nøkkelen til en god sider bra frukt, ingen tilsetninger og tid – og helst nedfallsfrukt.

Reddik Elisabeth Fagerland
Intervjuer

Ekte og direkte

Matfra.no er et resultat av nostalgisk lengsel og moderne teknologi. Den digitale markedsplassen kutter mellomledd og gir matglade forbrukere tilgang til rene råvarer.

Alledrikkene 16Stk Hires
Intervjuer

Smak av sommer

Saftfabrikken i Stavanger sprang ut fra et miljø med økologi og naturlige råvarer i sentrum og produserer kaldpresset, nypresset, lokal og økologisk frukt og bær på flaske.

Olssnbarbieribalholmfrode Webres02
Intervjuer

Gyldne dråper

Skal vi snakke om økologiske norske drikkevarer er første stopp Balholm ved Sognefjorden. Bryggmester og veteran Åge Eithungjerde leverer kulturhistoriske beretninger som perler på en snor og forklarer hva akevitt egentlig er.

Grimstad Brusfabrikk2
Intervjuer

Verdens beste brus?

Når julebrusen består av biodynamiske vindruer fra vinprodusenten Meinklang i Østerrike lover det godt. Kommer verdens beste brus fra sørlandet?

Astrid Bjornson
Intervjuer

Frukt, bær og likestilling

16 av 100 bønder i Norge er kvinner. Astrid Bjørnson er en av dem som trekker statistikken i positiv retning. – Dyktighet måles ofte ut ifra størrelse på drifta, størrelse på traktoren og jordene, sier Astrid. Hun mener at både jordbruket og menn generelt har mye å lære av kvinners omsorg for dyr, planter og jord.

Eiker Olfabrikk
Intervjuer

Ufiltrert og økologisk

Det kommer mye bra øl fra norske bryggerier, men lite økologisk. Vi dro til Mjøndalen for ufiltrert, økologisk og godt håndverk hos Eiker Ølfabrikk – Norges største og første økologiske ølbryggeri.

Tibi2
Intervjuer

Probiotisk vannkefir

Vill og uregjerlig, probiotisk og boblende – det er Tibi det.

Villbrygg Cornelia Vanessa3 Foto Herman Dreyer
Intervjuer

Fuglekvitter på flaske

Levende brygg på flaske med stedegne nordiske smaker – ikke rart den er å finne på restauranter i Oslogryta som Maaemo, Brutus og Kontrast.

Ask Brygghus Fotograf Nicki Twang W3 A0879
Intervjuer

Alkoholfri brygging

Alkoholfri drikke er den nye sorte. Møt bryggeriet som vil revolusjonere drikkebransjen.

Hovelsrud Marianne Foto Wandawideroe Renmat
Intervjuer

Hønemor

Marianne Olssøn overtok en broilervirksomhet, en enorm låve, et stort hvitmalt hus med en hage som for det meste besto av gressplener. I dag fremstår Hovelsrud som en av Norges vakreste og mest tidsriktige gårder, og det til tross for tilbakeføring av hus og hage til slik det var i 1840.

KIRKEBY ANDELSLANDBRUK FOTO LOTTE SHEPHARD REN MAT
Intervjuer

På tide å bli jorda

Først korona, deretter krig i Europa. Det er lenge siden selvberging var like dagsaktuelt som nå. Ikke alle har stor nok hageflekk, eller jord i det hele tatt, eller erfaring til å kunne dyrke nok grønnsaker til å fø seg selv eller familien gjennom sesongen. Da er andelslandbruk en god løsning.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside