Tartar av hjort
ca. 4 pers
Bondens marked har mye godt å by på. Ikke minst bøker som gir et innblikk i hva som finnes i Norge av produsenter, råvarer og gode retter vi kan lage av lokalprodusert mat. I boken Mat fra fjord og fjell kommer varene fra områdene rundt Bergen, og bak oppskriftene står fire av Bergens mest profilerte kokker. Vi har lånt oppskrift på hjortetartar som vi synes ser spennende ut.
Foto Thor Brødreskift
250 g hjortefilet
½ løk
havsalt
pepper
2 ss olivenolje
4 ss brødsmuler fra grovt brød
4 store egg, plommene
hard hvit ost (fra Undredal)
4 ss yoghurt naturell (eller rømme)
salvie eller persille til pynt
- Hakk hjortefileten med skarp kniv, finhakk løken og bland alt sammen med salt, pepper og olivenolje.
- Smul opp en tykk skive brød og stek smulene med smør i en panne.
- Skill plommene fra hviten og skjær osten i terninger. Har du ikke ost fra Undredal kan du bruke annen hard, hvit geitost.
- Ta ut kjøttet 15 min før du skal spise så det ikke er helt kaldt. Da smaker kjøttet mer. Legg opp som vist på bildet.