Kyllingwrap med tzatziki

4 pers
Wraps medkyllinglaar crop 25

Har du kjøpt en stor, saftig og god økologisk kylling har du mat til tre middager. Du får brystene til én middag, lår og overlår som du bruker til denne, og så kan du koke en fantastisk kraft til supper, og som du kan fryse. Vi forutsetter at du har kokt kyllingen og endt opp med to store lår. Hvis ikke kjøper du to lår og steker dem. Dette er fredagsmat som hele familien kan være med å lage. Å lage lompene selv, enten det er vanlige potetlomper til pølser, eller disse søtpotetlompene, er ikke vanskelig. Lag gjerne deigen til lompene dagen før.

2 store kyllinglår
noen salatblader
½ agurk, finsnittet
3 vårløk, finsnittet

Saus til kyllingen
5 ss olivenolje
4 ss hoisinsaus (ikke Ø)
3 ss soyasaus 
1 ss honning
3 hvitløkfedd, finhakket
2 sjalottløk, finhakket
1 chili, finhakket
1 ss ingefær, finhakket

  • Ha alle ingrediensene i en stor stekepanne og kok dem lett sammen mens du rører. 
  • Ha i revne biter fra kyllinglårene, del dem med fingrene eller skjær dem i lange, ikke for store biter og stek dem så de blir varme. Hold dem varme i sausen.

Tzatziki
2 ½ dl Rørosrømme
½ agurk
2 vårløk/gressløk
2 hvitløkfedd
½ sitron, saft av
salt og pepper

  • Del agurken i fire, skrap ut kjernen med en skje og hakk den fint. 
  • Finhakk vårløk og hvitløk og rør alt sammen med litt salt, pepper og sitronsaft. La sausen sette seg en times tid, kaldt.

Søtpotetlomper
Ca. 12 små lomper
3 søtpoteter, ca. 1 kg
350 g havremel
1 klype salt

  • Vask og del søtpoteten i terninger og kok disse møre. Hell fra vannet.
  • Kjør mel og potet i en kjøkkenmaskin og la deigen hvile kaldt en halv time. Du kan lage deigen dagen før.
  • Strø litt mel på benken og kjevl ut lomper med et bakepapir mellom kjevlen og lompen.
  • Vipp lompen over i tørr, varm panne. Snu den etter et par min. Steker du dem for lenge blir de tørre. 
  • Legg litt snittet salat på lompene og forsyn deg med det andre. 

Flere oppskrifter