Syltete pærer

Syltet Paerer 25

Sylting er en arv vi bør ta vare på. Gråpærene er harde og godt egnet til sylting, og en fin godsak å ha på lur når du får uventet besøk og må diske opp med en dessert.

2 kg gråpærer
600 g sukker
1 l vann
1 sitron, saft fra
(1 ts. sitronsyre)

  • Rengjør tette glass som rommer rundt 1 liter.
  • Skrell pærene, del dem i to, ta ut kjernehuset eller bruk dem hele hvis de er små. Ha dem i en bolle med kaldt vann og sitronsaft så de ikke blir brune mens du jobber.
  • Kok opp vann, sukker, sitronsaft eventuelt sitronsyre om du vil ha litt ekstra syre. Denne konserverer også.
  • Legg pærene i og skru ned varmen slik at det ikke pærene koker for hardt. La trekke ca. 20 min. 
  • Ta ut pærene og legg dem i glassene og kok ned laken ca. 10 min. til før du heller denne varm over pærene og setter på lokk med strikk, helt tett. Fyll i så mye lake du kan. Jo mindre luft desto bedre holder pærene seg.
  • Du kan smaksette laken med forskjellig brennevin eller krydder som vanilje, kanel, stjerneanis eller ingefær.

Flere oppskrifter