Ovnsbakt klippfisk
4 pers
For ikke mange år siden gikk all den lekreste klippfisken til utlandet. Nå har nordmenn igjen har fått smaken på den eksklusive, gode urnorske råvaren og stadig flere leverandører gjemmer litt kvalitetsfisk til oss også. Husk å planlegge før du skal svinge opp med denne herlige retten, for fisken må vannes ut i minst to døgn først.
1 kg klippfisk
1 kg poteter i skiver
4 gule løk, i skiver
5 hvitløkfedd
1 glass paprika
15 cherrytomat
1 rød chili
grovstøtt pepper
4 dl olivenolje
sorte, steinfrie oliven
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Kok skrellete poteter, men slå av vannet mens de ennå har en hard kjerne.
- Del fiskestykkene i passe porsjonsstykker og del løk, paprika og chili i skiver og tomatene i to.
- Hell litt olje i bunnen av en form eller jerngryte med lokk og legg lagvis med hvitløk potet, fisk, løk, paprika, chili, potet, tomat og oliven.
- Pepper strøs på mellom hvert lag.
- Hell over resten av hvitløksolivenolje til slutt. Ta baconskivene på toppen.
- Stek i ca. 30-40 min. på 200 grader. Håp på rester, eller lag litt ekstra. Den smaker enda bedre dagen etter!