Spagetti alle vongole

4 pers
Pasta Vongole

En favoritt! De små, gode skjellene, den sterke chilien, god smak av hvitløk, en dæsj med hvitvin og god pasta – enkel og nydelig sommermat. Fanger du skjell selv, vær sikker på at du sjekker om de er giftige eller ikke. Du kan bruke hjerteskjell også, eller små blåskjell. Den italienske signalretten lages litt forskjellige fra sted til sted i Italia, vi foretrekker den "hvit" og helt enkel, ikke med tomater og med persille, ikke basilikum. 

1 stor sjalottløk
4 hvitløkfedd, ferske som mulig
1 glass hvitvin
1 rød chili
bladpersille
salt
god spagetti
skjell
olivenolje

  • Varm opp olivenolje i en vid gryte og stek løk og hvitløk blanke men ikke brune. Ha i skjellene og hvitvin. Sett på lokk og kast gryten litt rundt. Det tar ca. 4-5 minutter før skjellene åpner seg, kast de som ikke gjør det. 
  • Sil av skjellene og kok inn væsken noe, smak til med havsalt. Legg skjellene tilbake og ha i ferdigkokt spagetti. Løft rundt så alt blander seg. 
  • Ha det over på varme, dype tallerkener, ha over litt god olivenolje og litt finhakket bladpersille. 
  • Mengden varierer selvfølgelig avhengig av hvor mange du skal lage til, løk, chili og vin her er beregnet til fire.

Du kan laste ned en app som forteller hvor og når skjellene er spiselige. Sjekk om algene gjør selvfangst mulig eller ikke. Blåskjellvarsel


Flere oppskrifter