Sommerruller med grønt

4 pers
Sommerruller Vegetar Ra Renmat

En handleliste – to middager! Med samme ingredienser kan du lage både crispy sommerruller og rå maki. Asiatisk inspirasjon byr på en regnbue av vitaminer og sunne plantestoffer. Kutt opp alle grønnsakene på forhånd, og lag sommerruller den ene dagen, og rå maki den andre. Sausene kan du bruke om hverandre.

3 gulrøtter
½ agurk
½ purre
½ paprika
1-2 avocado
1 mango
¼ rødkål
250 gram champignon
1 neve fersk koriander
en pakke vårrullpapir til sommerruller
et blomkålhode og nori-ark til maki

  • Kutt alle grønnsakene til fyrstikkstørrelse, også kalt julienne. De fleste kjøkkenmaskiner har en julienneskive. Du kan også bruke et juliennejern.
  • Stek champignon i litt olje.
  • Kok opp vann i en panne, slik at det står et par centimeter opp fra bunn. La vannet avkjøles litt før du legger rispapiret i. Etter ca. 15 sekunder er rispapiret mykt og du kan løfte det forsiktig over på et fuktet kjøkkenhåndkle.
  • Legg grønnsakene langsgående på midten som om den var en pannekake. Fold nedre del av rullen og sidene over fyllet, og rull sammen wrapen. Server med en deilig saus, for eksempel hoisinsaus eller peanøttsaus. Chilisaus er også god til.
  • Tamari er glutenfri soyasaus som er fin å dyppe i, og passer fint å blande sammen med wasabi.

HOISINSAUS MED PEANØTTER
1-2 ss peanøttsmør
4 ss soyasaus- eller tamari
1 ts sesamolje
1 ss rårørsukker, kokos- eller lønnesirup
1 ss riseddik
1 hvitløksfedd
2 ss sterk saus, for eksempel chilisaus.

  • Bland alle ingrediensene til sausen i en kjøkkenmaskin med knivblad.

TAMARISAUS
¾ dl soya- eller tamarisaus
1 ss lønnesirup eller annen flytende søtning
1 ss fersk ingefær, revet
1 ss eplesider- eller hvitvinseddik

  • Bland alle ingrediensene til sausen i et glass med lokk og rist godt.

Flere oppskrifter