Sommerfuglpasta

4 pers
Sommerfuglpasta

Lunsj eller middag, en lett og deilig salat, og nok mat bare du lager rikelig og har godt brød til. Den blinde ku lager kjempegod "Møøzzarella" som bl.a. selges på Mathallen i Oslo og på Strømmen storsenter. Dessuten finnes Økologisk Mozzarella fra Tine i de fleste dagligvarebutikkene.

300 g sommerfuglpasta
røde og gule sherrytomater
neve fersk persille
neve basilikum
agurk
fersk mozzarella

Dressing
1 sjalottløk
4 ss eddik
4 hvitløkfedd
10 ss god olivenolje
1 ts rørsukker eller honning
1 ts sennep
salt og pepper

  • Kok pastaen ”al dente” i saltet vann. Avkjøl.
  • Bland dressingen. Finhakk feddene og løken og rør inn resten til en jevn dressing.
  • Del tomater i to og del agurken, ta ut kjernen i midten, og hakk den i biter. 
  • Ha alt i en salatbolle sammen med pastaen og små mozzarellaboller.
  • Hell over dressingen, bland med rene hender, ha i persille og basilikum til sist.
  • Server med godt brød og en god olivenolje med noen dråper balsamico i.

Flere oppskrifter