Skrei med linser og bønner

4 pers
Skrei med linser og bonner

Skrei er rik på proteiner, vitaminer og mineraler. En porsjon med skrei dekker det anbefalte daglige inntaket av Omega-3-fettsyrer. Her serverer vi den faste og delikate fisken med bønner og linser, et proteinrikt måltid! Pass på at ikke linsene blir for tørre, det er de som skal gi fuktighet til retten som da ikke behøver annen saus.

800 g renskåret skrei
2 purrer
100 g grønne soya eller bondebønner
200 grønne linser
1 stor sjalottløk
½ rød chili
soyasaus
2 hvitløkfedd
1 sitron, skall av
olivenolje
salt og pepper

  • Start med linsene. Skyll dem godt og kok dem til de er møre, ca. 20 min. Det tar kortere tid om du legger dem i vann en halv time først. Stek finhakket sjalottløk i rikelig med god olivenolje. Ha i finhakket hvitløk når løken er gyllen og trekk pannen til side. Ha i de kokte linsene, 1 ss med soyasaus, en klatt godt smør, revet sitronskall, finhakket chili og rør rundt. Smak til med salt.
  • Del skreien i passende stykker, strø på havsalt og la stykkene ligge i 15 min. Skyll av og tørk dem, og stek dem ca. 5 min i stekepannen som tåler varm ovn, med skinnsiden ned. Ikke rør dem. Sett hele pannen i stekeovnen på 150 grader i 8–10 minutter. Sjekk at den er ferdig eller gi den litt tid til. Du kan også steke fisken langsomt bare i stekepanne med skinnsiden ned. Legg lokk eller folie over og prøv å la være å snu den.
  • Del det hvite og lysegrønne på purrene i passende stykker og damp dem i litt vann og rikelig med smør til de er møre, ca. 5 min. Salt dem forsiktig.
  • Legg de grønne bønnene i kokende, saltet vann og kok dem møre, 5 min.
  • Anrett på varme tallerkener med linsene under fisken og gjerne noen gode urter på toppen.

Flere oppskrifter