Fru Franckes sirupskake
3 – 4 kaker

Fersk eller nyristet med smør på, da er det jul! Dessuten deilig som en munnfull når du kommer hjem fra ski eller som en godbit i nistepakken. Kaken lages i langpannen og deles i "brød". Den kan fryses og tas opp etter behov. Selvfølgelig går det an å spise fru Franckes sirupskake hele året, men vi skal vokte oss for å ta magien fra tradisjonsmat! Sort, salt spekepølse er gpdt på. Helt sant.
200 g smør
500 g lønnesirup
5 dl helmelk
2 egg
350 g rørsukker
3 ts kanel
2 ts malt pepper
3 ts malt ingefær
3 ss appelsinmarmelade
2 ts natron
1 kg hvetemel
- Smelt sammen smør, sirup, sukker og krydder i en jerngryte over lav varme. Hell i melk og rør inn egg. Må ikke være for varmt når eggene røres i.
- Rør natron ut i litt melk og ha i.
- Rør inn melet med en tresleiv til du har en glatt og fin deig.
- Stekes i smurt langpanne med høye kanter eller i brødformer på 200 grader i ca. 1 time. Litt kortere hvis de stekes i individuelle former. Sjekk med en stikkepinne.
- Avkjøles på rist og del i 3-4 kaker. Skal noen fryses, vent til de er kalde.