Fondant med kirsebær
8 - 10 pers

Klassiske, gode dessertkaker, kirsebær og sjokolade er en uslålig kombinasjon!
6 egg
200 g rørsukker
200 g smør
200 g sjokolade, 70 %
100 g hvetemel
- Smelt smøret forsiktig sammen med oppdelt sjokolade, helst over vannbad.
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Rør forsiktig den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen i eggedosisen, så hvetemelet. Sikt det gjerne, en fondant skal være fin i strukturen.
- Smør et muffinsbrett med smør og dryss rundt mel i dem før du fyller formene ¾ fulle. Legg i syltete kirsebær. (Det er ikke lett å få dem ut av silikonformer, harde brett er best, eller porsjonsformer i tinnfolie.)
- Sett gjerne brettet i fryseren, da kan du lage røren i god tid og svinge opp med luksusdessert i en fei.
- Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i 7-8 min. Er de frosne må de steke 1-2 minutter ekstra. Prøv deg frem i din egen stekeovn. Overflaten skal være stekt, men inni skal kakene være helt flytende. La kakene stå noen minutter i formene før de tas forsiktig ut.
- Server dem lunkne, gjerne litt vaniljeis.