Salat med hvit geitost og ovnsbakt rabarbra
4 porsjoner
Geitost av chèvre-type er nydelig både rå og bakt. I denne oppskriften beholdt vi osten som den er og bakte tilbehøret; nydelig rabarbra med honning og en vinaigrette som gir en god miks av syre og sødme til måltidet.
3 stilker rabarbra
2-3 ss honning
balsamico-vinaigrette (se oppskrift under)
1 norsk geitost i chevrè-stil, f.eks. Myrull fra Grindal Ysteri eller Mugnetind fra Olestølen Mikroysteri
salat etter ønske, f.eks. hjertesalat eller woket grønnkål
en neve gresskarkjerner
2 dl byggryn
6 cherrytomater (valgfritt)
BALSAMICO-VINAIGRETTE
½ dl balsamico eddik
1 ½ dl olivenolje
1 fedd hvitløk, presset
1 ss sennep
2 ss honning
1 ts flaksalt
½ ts grovkvernet pepper
- Sett stekeovnen på ca. 200 grader. Kok byggrynene etter anvisning på pakken.
- Bland alle ingrediensene til balsamico-vinagrette i et glass med lokk og rist kraftig.
- Kutt rabarbra i 2-3 cm lange biter og bland sammen balsamicovinaigretten i en liten bolle. Fordel rabarbraen i en ildfast form og vend inn marinaden. Stek i ca. 15 minutter til rabarbraen er knapt mør. Strø over halvparten av gresskarkjernene og stek et par minutter til.
- Fordel salat og eventuelt cherrytomater i en bolle og bland inn kokte byggryn. Hell over rabarbrablandingen og resten av gresskarkjernene. Smuldre osten over, og server med godt brød til.