Rogan josh med sau

Rogan Josh Sau Ren Mat Nadin Martinuzzi

Tradisjonelt lages denne kasjmirske gryteretten med geitekjøtt, men i dag brukes ofte lam. Gryta smaker vel så godt med sauekjøtt, en råvare vi må spise mer av. Finner du geitekjøtt kan du gjerne bruke det. Gryta er ypperlig til sauekjøtt da den skal putre og godgjøre seg i 2-3 timer. Fordi det er fiberrikt kan du banke det med en kjøtthammer på forhånd eller marinere det i noe syrlig.

1,5 kilo benfritt saue- eller lammekjøtt i biter
½ dl smaksnøytral olje
3 dl vann eller kjøttkraft
2 store løk
3 hvitløksfedd
4 ss tomatpuré
1 dl naturell yoghurt
2 ss hakkede nøtter eller mandler
2-3 ss Garam Masala
½ ts gurkemeie
3 laurbærblad
2 ts salt
1-2 ss chilipasta
1 ss ingefærpasta eller finhakket ingefær
1 ss hvitløkpasta eller finhakket hvitløk

  • Brun kjøttet lett i litt olje eller smør og sett til side.
  • Varm opp oljen i en sautépanne. Rist Garam Masala eller hjemmelaget krydderblanding i et minutt, eller til en god aroma sprer seg. Tilsett hakket løk og hvitløk og stek til løken er gylden.
  • Ha i vann, chilipasta og hvitløks- og ingefærpasta, samt gurkemeie, laurbærblad og tomatpuré og kok i noen minutter, før du tar i kjøtt og yoghurt.
  • Kok til kjøttet er mørt. Lam trenger kanskje en halvtimes tid, sau en time eller mer. Blir gryten for sterk, kan du avpasse med yoghurt. Strø nøtter eller mandler over og servér med ris og koriander.

Enkelt brød ved siden av? Smør olivenolje, salt, pepper og hvitløk på noen tortillalefser og stek på 175 grader i 8-10 minutter. Nydelig og crispy!

Flere oppskrifter