Rekeskallrisotto

4 porsjoner
REKESKALLRISOTTO REN MAT NR 42

Tenk så mange gode smaker vi går glipp av når vi kaster matrester. Grønnsaksskalker eller rekeskall kan bli utgangspunkt for utmerkede retter om de får putre en stund og bli til kraft.

Oppskrift fra kokeboken Rest.

REKEKRAFT
300 g rekeskall
½ hvitløk
1 gul løk
1 fennikel
1 rød chili
1 ss tomatpuré
en klype pepper
en klype fennikelfrø
nøytral olje

  • Skjær grønnsakene i grove biter. Fjern frøene fra chilien. Skyll rekeskallene i en sil under rennende vann i minimum 5 minutter.
  • Fres grønnsakene, tomatpuré og krydder. Når løken er blank, tilsettes rekeskallene, fres videre i 8 minutter på ganske høy varme mens du rører hele tiden.
  • Hell eventuelt i hvitvinsrester du måtte ha, og la alkoholen fordampe.
  • Tilsett vann så det dekker rekene. Del hvitløken i to og ha den i kraften. La det trekke under lokk i 20 minutter. Sile kraften og den er klar til bruk.

RISOTTO
0,8 dl rekekraft
0,5 dl olivenolje
3 hvitløkfedd
1 sjalottløk
300 g risottoris
1 dl tørr hvitvin
100 g smør
¼ bunt persille
3 ss revet parmesan

  • Hakk hvitløk og sjalottløk fint. Fres løk og hvitløk samt ris i olivenolje til løken er blank. Det er viktig å røre hele tiden. Tilsett hvitvin.
  • Når risen har absorbert mesteparten av væsken, starter du å spe med rekekraften under stadig omrøring. Risen vil trekke til seg kraften litt etter litt. Tilsett 1 øse om gangen, og la den trekke inn før du har i neste, det vil ta ca. 20 minutter.
  • Når risen har absorbert all kraften og risen er mør, tilsettes smør, parmesan og finhakket persille samt det du ønsker å servere i risottoen, som skalldyr, fisk eller skjell. Eller kanskje du har noen erter i fryseren?

Flere oppskrifter