Reinkjøttpizza

1 pizza
Reinkjottpizza N Martinuzzi

Denne oppskrifta har vi fått fra Ina-Theres Sparokk, som du møter i reportasjen Rein tilværelse om tre sørsamiske familier i Nordland, i Ren Mat nr. 38. Oppskrift fra Hvit pizza er en gjenganger i Ren Mat, og vi har kost oss med både pinnekjøttpizza og en variant med potet og rosmarin. Men selvsagt kan man også ha reinsdyr på pizzaen. Bruker du souvas, reinsdyrskav som er røkt, gir det en ekstra piff på smaken som gjør seg utmerket sammen med fyldig brie og tyttebær.

Valgfri pizzabunn
Oppskrift finner du for eksempel her.


PIZZAFYLL
200 g reindyrskav eller 200 g souvas, lettsaltet og røkt reinsdyr
100 g kantareller
noen skiver brieost, reinost eller kaffeost
en håndfull revet ost
½ løk
en håndfull ruccola
tyttebær til garnityr

PIZZASAUS
½ crème fraîche eller Røros-rømme
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss olje
½ ts salt
½ ts timian, eller mer samiske krydre som kvann, einebær, tyttebærlyng eller bergmynte
litt pepper

  • Bland sammen crème fraîche, hvitløk, olje og krydder.
  • Smak til med salt og kanskje litt pepper.
  • La gjerne sausen stå en liten stund i kjøleskapet før du skal bruke den.
  • Stek kjøttet, løken og kantarellene.
  • Klargjør pizzabunnen og legg på pizzasaus, kjøttet, kantarellene og løken.
  • Legg på noen skiver med brie og revet ost.
  • Stek i ovnen til pizzaen er gyllen og osten smeltet. Topp med ruccola og hele tyttebær.


Flere oppskrifter