Rødkålsalat
4 - 6 pers
Kål inneholder svært få kalorier, men fyller magen godt på grunn av all fiberen, noe som gjør at du føler deg mett. Kål gjør også kroppen i stand til å skille ut giftstoffer hurtigere. En undersøkelse viser at kvinner som spiser mye rødkål har en 50 prosent lavere risiko for å få brystkreft enn de som ikke spiser kålen. Passer godt til kjøttboller, hamburgere, lam og svinekjøtt.
1 rødkål, liten
½ potte fersk mynte
1 rød løk
1 granateple, steinene
½ fersk chili
god olivenolje
1 ts honning
1 sitron, saft av
salt
- Rør sammen dressingen; olje, sitronsaft, litt salt og honning i bunn av en salatbolle.
- Del rødkålen i fire, ta bort den harde stilken, og snitt kålen fint med skarp kniv eller på en mandolin.
- Skjær løken i supertynne skiver, har den mye hvit/grønn kjerne tar du bort denne.
- Finhakk halvparten av mynten og chilien og bland med løk og kål.
- Del granateplet i to, klem og skrap ut steinene og ha disse i. Riv av resten av myntebladene og bland alt med rene hender.