Ølpannekaker

4 pers
OLPANNEKAKER SOLIDARISK KOKEBOK REN MAT NADIN MARTINUZZI

Pannekaker med øl... Ja, i Danmark, som er mitt fødeland, er det slett ikke uvanlig å bruke øl i maten. Til pannekaker og til kjøttkaker. En kan også bruke Farris, da den også gir litt kullsyre til deigen. Hvis folk ikke tåler melk er det også et godt alternativ å bruke bare øl. Ølsortene har intet å si. Men til vanlig bruker jeg halve mengden væske som øl og den andre halve som melk. Denne oppskriften er laget av Birte Lykkegard, pensjonert bonde fra Nordland for Forsynt – en solidarisk kokebok, utgitt av Latin-Amerikagruppene.

1 ½ dl sammalt hvete fin (kan økes noe)
½ dl havregryn
1 ½ dl hvetemel
¼ ts salt
4 egg
5 dl væske (halvt om halvt melk og øl)
2 ss nøytral olje
olje eller smør til steking etter behov

  • Denne oppskriften kan bli litt tynn synes jeg sjøl, så det hender jeg bruker noe mer mel når jeg skal steike. Vil du lage grønne pannekaker blander du litt hakket spinat, brennesle eller karvekål inn i deigen. Vil du ha dem rosa kan du blande inn en liten revet rødbete. Vil du ha oransje kan du bruke en liten reven gulrot.

Tips: Server med ugressalat av for eksempel korsknapp, løvetann og skvallerkål, syltet rødløk og en yoghurtdressing med honning, sennep og urter. Vil du ha søtt fyll kan du velge et øl med mye sødme, for eksempel bokkøl.

Flere oppskrifter