Stekte sommergrønnsaker med korn og urtesaus

4 porsjoner
Stekte Sommergronnsaker Med Korn Og Urtesaus

De norske sommergrønnsakene trenger verken mye krydder, tilberedning eller hokus pokus. Tvert imot: Jo mindre man gjør med dem, desto bedre er de. I denne retten er friske grønnsaker stekt så vidt møre og varme i en varm panne, og servert med hele urkorn og en knallgrønn urtesaus. Lager du denne på primus, tar du med sausen og nøttene på glass hjemmefra. Enkelte korntyper tar litt tid å koke, så om du vil spare på blussen, kan du også koke dem på forhånd. Ha dem over i panna når grønnsakene er nesten ferdige, og varm dem de siste stekeminuttene.


Oppskrift av Mia Frogner/Green Bonanza


4 porsjoner hel bygg, spelt eller emmer

2 håndfuller nøtter eller frø, gjerne tørristet

1 løk

3-4 gulrøtter

1 brokkoli

6 asparges

2 håndfuller sukkererter

2 håndfuller persille

en håndfull oregano, eller andre urter

3 hvitløksfedd

olivenolje

salt og pepper


  • Kok korn etter anvisning, legg dem gjerne i bløt natten over. Grovhakk og rist nøtter eller frø i tørr panne.
  • Ha urter og hvitløk i en kjøkkenmaskin, og kjør til saus. Spe med olje til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper.
  • Del opp grønnsakene så de får mye snittflate. Varm opp olje i pannen, og stek grønnsakene raskt på høy varme, først de harde, løk, gulrot og brokkoli, og deretter med de myke, asparges og sukkererter. De skal bli godt gylne. Smak til med salt og pepper.
  • Bland inn to spiseskjeer av urtedressingen i kornene før servering, og ha resten som saus ved siden av. Topp med mer urter, og nøtter eller frø.


Oppskriften er laget slik at den egner seg like godt til å lage ute på tur med stormkjøkken som på kjøkkenbenken. God tur og god appetitt!

Flere oppskrifter