Kalv med kapersmajones

4 pers
Kalvepicata

Mer kjent som wienerschnitzel, men vi synes denne nostalgiske retten lyder bedre på italiensk! Italienerne lager dem ofte mindre også, og serverer heller med en god saus med kapers, ansjos og sitron, enn med sitronskiven og ansjosen på toppen. Grønne bønner og stekte poteter hører med. 

ca. 500 g kalvemørbrad
2 egg
4 ss mel
8 ss brødrasp
salt og pepper
smør og olivenolje til steking 

  • Skjær kalveplommen i passe stykker, ca. en finger tykke. Legg dem mellom to lag matpapir og bank dem ut til halv tykkelse. De som har gått på Steinskolen bør ha en ypperlig trehammer å banke med! Du kan også bruke en kjevle. Du kan godt lage forskjellig størrelse på dem, kjøttstykket du skjærer av bestemmer. Del de største i to.
  • Dekk stykkene med mel, dypp dem i de sammenslåtte eggene, så i brødkrum. Gjenta dette to ganger så får du en sprø og fin skorpe.
  • Varm opp rikelig med god olivenolje og smør i stekepannen og sprøstek kjøttet på begge sider på ganske høy varme. Siden kjøttet er så tynt trenger de ikke lang tid, et par–tre minutter på hver side.
  • Anrett på varme tallerkener med majonesen, kokte bønner og stekte poteter til.

KAPERS-, ANSJOS- OG PARMESANMAJONES

2 eggeplommer
1 ss Dijonsennep
4 anjosfileter
2 ss kapers
4 dl nøytral olje
30 g parmesan
½ sitron, saft av

  • Bruk en matmikser eller en stavmikser, men husk at for å lage majones må egg og de andre ingrediensene ha lik temperatur. Helst romtemperatur. 
  • Pisk eggeplommene med sennep og ansjosfileter og spe forsiktig med olje til du har en jevn og fin emulsjon.
  • Rør inn kapers og parmesan for hånd, smak til med sitronsaft og la sausen stå en stund så smakene får satt seg. Lag gjerne denne dagen før.

Flere oppskrifter