Rødbeter og chèvre
4 - 6 pers
En lunsjrett, eller en av rettene til et ”spleisebord”. Supplerer du med stekte killing, lam, kylling- eller andebryst blir det middagsmat.
500 g rødbeter
dill
100 g chèvre
1 rødløk
krutonger
god olivenolje
eddik
salt, pepper, rørsukker
hvitløk
- Rør sammen olivenolje, eddik, grovkvernet pepper og en god klype rørsukker.
- Skrell og skjær rødbetene så tynt du kan. Har du en mandolin, bruk den. (Ta på gummihansker hvis du vil unngå å bli rød på fingrene.) Finsnitt rødløken også og ha begge deler i en bolle. Strø over noen rause klyper med fingersalt og bland lett sammen.
- Stek terninger av gammelt brød gylne i smør og olje.
- Anrett rødbetene på et fat og hell over dressingen. Topp med chèvre som du klyper av med rene fingre, dryss krutonger rundt og pynt med ferske dillkvaster.