Grov potetstappe og pølser
4 pers
En grov potetstappe med urter og løk er et supert tilbehør til pølser, kjøttboller, fiskekaker eller grillmat. Vi har valgt noen gode, økologiske lammepølser fra Jens Eide, tilgjenglige i mange butikker. Stek pølsene på grill eller i panne og server med sursøte nye grønnsaker og en god sennep til.
Grov potetstappe
8-10 poteter
1 rødløk
1 neve dill
1 neve persille
50 g mykt smør
½ dl fløte eller melk
4 ts sennep
salt og pepper
- Skrell potetene, del dem så koker de raskere, og – hvis du har tid – sett dem gjerne i kjøleskapet i kaldt vann en stund så de kvitter seg med litt stivelse. Hell fra vannet før du koker dem i nytt.
- Kok potetene møre uten salt, hell av vannet og sett dem litt tilbake på platen så de tørker litt.
- Finhakk løk, dill og persille.
- Bruk en stapper for å mose dem men la det være noen små biter av potet i stappen. Ha i smør og fløte/melk og bruk miksmasteren til å røre det sammen. Da blir den luftig.
- Rør inn urtene og sennep til slutt og smak til med salt og pepper.
Sursøte grønnsaker
3 store gulrøtter
1 liten nykål
1 gul løk
1 ss reven pepperrot
Lake
2 dl epleeddik
1 dl rørsukker
1 dl vann
1 ss sennepsfrø
grovstøtt pepper
1 ts salt
- Kok opp laken og legg i oppskåret kål, gulrot og løk. La det putre i ca. 3-5 min.
- Avkjøl, og sil fra laken.