Potetsalat med karamellisert løk
6-8 pers
![Potetsalat Med Karamelisert Løk](https://www.renmat.no/photos/8_Oppskrifter/_large/potetsalat-med-karamelisert-løk.jpg)
Aller best er denne med nye poteter, men smaker godt med fjorårets også. Karamellisert løk setter en utrolig god smak på denne potetsalaten som egner seg til mat fra grillen.
1 kg nypoteter
4 gule eller røde løk
noen klyper råsukker
3 ss balsamico
god olivenolje
vinaigrettedressing
friske urter
salt og pepper
- Del løken i fine skiver og stek dem gylne i oljen. Tilsett en klype sukker og balsamico og la dem stå på middels varme i minst 30 min. Snu og vend på løken av og til.
- Del potetene i to eller fire og kok dem gjennom, men ikke for mye. Nye poteter kan beholde skallet på, men vask dem godt. Avkjøl potetene litt.
- Bland en vinaigrette; god olivenolje, disjonsennep, 1 hakket hvitløkfedd, eddik, litt honning, salt og pepper i bunn av bollen. Ha i potetene mens de er lunkne, da suger de til seg dressingen lettere.
- Bland den ferdig stekte og noe avkjølte løken med potetene og tilsett friske urter; dill, persille, eller hva du måtte ha for hånden. Strø over litt fingersalt, noen runder med pepperkvernen og server salaten lunken - eller kald.