Cashewnøttstek med hjemmelaget bernaise

4-6 pers
Noettestek Cashew

Oppskriften på denne lyse nøttesteken har vi fått av vår fotograf Nadin. Da en i hennes familie ble vegetarianer, kom moren opp med denne oppskriften, slik at alle skulle få skikkelig festmat på julaften. Men nøttestek er egentlig altfor godt til bare å spises i julen. Siden den serveres med dampet brokkoli og bearnaisesaus kan cashewnøttsteken passe like bra resten av året.

NØTTEFARSE
300 gram grovhakkede cashewnøtter
100 gram smuler av fullkornsbrød
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 egg, vispet
1½ dl melk
1 sitron, skallet
1 ts frisk timian, finhakket
smør eller olje til steking
salt og pepper etter smak

FYLL

1 løk, finhakket
2 røde paprika, strimlet
200 gram revet ost, gjerne vellagret
4 egg, vispet
litt smør eller olje til steking

BERNAISESAUS
100 g smør
4 eggeplommer
1 ts estragoneddik
2 ss estragon, hakket
1 dl kremfløte
½ sitron, saften
½ ts salt

  • Visp sammen eggene og melken til nøttefarsen.
  • Bland hakkede nøtter og brødsmuler i en bolle.
  • Brun løken lett i smør eller olje, og tilsett hvitløk.
  • Hell løken over nøtteblandingen.
  • Ha i sitronskall, timian, salt og pepper.
  • Hell egg-og melkeblandingen over og miks deigen til den er jevn og fast.
  • Fres løk og paprika til fyllet. Avkjøl. Ha vispede egg i en bolle, og tilsett ost, løk og paprika. Bland godt.
  • Smør en stor brødform. Dekk bunnen med halvparten av nøttefarsen, legg på fyllet og topp med resten av nøttefarsen. Stek på 200 grader i om lag 40 min.
  • Server med dampede grønnsaker og bearnaisesaus.

Flere oppskrifter