Pasta med "nomato"-saus

4 pers
Pasta Med Nomato Saus Ren Mat

Det er så lett å tenke tradisjonelt med pastarettene. For mange er tomatsaus fast følge. Men det finnes jo så mange andre fantastiske grønnsaker å lage en fyldig saus med. For de som ikke går så godt overens med mat fra søtvierfamilien eller bare vil unngå syren i tomat, kan denne enkle «nomato»-sausen – av engelsk «no tomato», være et smakfullt alternativ.

4 porsjoner pasta tagliatelle
2 løk, finhakket
4 gulrøtter, finhakket
4 selleristenger, finhakket
1 ½ rødbet, finhakket
400 ml grønnsakskraft/buljong
1 ts basilikum
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts rosmarin
2 hvitløksfedd
2 ts næringsgjær (kan sløyfes)
2 bokser sorte bønner
½ sitron, saften
en neve frisk basilikum til pynt
½ ts salt
1 hvitløksfedd
1 dl kokt vann

  • Sauter løk og hvitløk i et par minutter. Ha i gulrøtter, selleristang og rødbet og gjenta.
  • Tilsett kraft og sitronsaft. La putre og godgjøre seg en stund.
  • Tilsett så næringsgjær og bønner og kok under omrøring til smakene får satt seg. Tilsett salt og pepper etter smak.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken.
  • Mos gjerne sausen med stavmikser, eller bruk som den er.
  • Server med pasta og fersk basilikum.

Flere oppskrifter