Posjerte pærer
6 pers
Skal du posjere frukt kan du godt bruke søtningsmidler som honning eller lønnesirup. En deilig, søt dessert med lønnesirup istedenfor sukker. Ekstra god med norske gråpærer i sesong.
Oppskrift Nadin Martinuzzi
6 pærer, skrelt og delt i to eller fire
5 dl vann
2 dl lønnesirup
1 vaniljestang, delt på langs
1 ts ingefær revet, fersk
1 kanelstang
- Skrell og del pærene.
- Kok opp vann med lønnesirup, vaniljestang, ingefær og kanel.
- Legg i pærene og la de trekke på svak varme til de er møre, ca. 15 minutter. La pærene avkjøle i laken.
Server gjerne pærene sammen med gresk yoghurt, pisket krem eller is. Hvis du vil servere dem til en ost, legg pærene i en tett boks mens du koker inn laken til sirup. Denne er god å ha noen dråper av på osten også. Du kan lage ferdig pærene et par dager før servering. Oppbevar dem i laken i kjøleskapet.