Posjerte pærer

6 pers
posjerte pærer

Skal du posjere frukt kan du godt bruke søtningsmidler som honning eller lønnesirup. En deilig, søt dessert med lønnesirup istedenfor sukker. Ekstra god med norske gråpærer i sesong.

Oppskrift Nadin Martinuzzi

6 pærer, skrelt og delt i to eller fire
5 dl vann
2 dl lønnesirup
1 vaniljestang, delt på langs
1 ts ingefær revet, fersk 
1 kanelstang

  • Skrell og del pærene.
  • Kok opp vann med lønnesirup, vaniljestang, ingefær og kanel.
  • Legg i pærene og la de trekke på svak varme til de er møre, ca. 15 minutter. La pærene avkjøle i laken.

Server gjerne pærene sammen med gresk yoghurt, pisket krem eller is. Hvis du vil servere dem til en ost, legg pærene i en tett boks mens du koker inn laken til sirup. Denne er god å ha noen dråper av på osten også. Du kan lage ferdig pærene et par dager før servering. Oppbevar dem i laken i kjøleskapet.

Flere oppskrifter