Plommemarinade
6 pers
Av plommer kan du lage en utrolig god marinade til kjøtt. Plommer, sammen med krydder og det sursøte, gir grillribbe og fjærkre en eksotisk og herlig smak. Kan brukes både på svine- og storferibbe, kylling, and eller kalkun.
10-20 plommer
4 hvitløkfedd
en stor bit fersk ingefær
3 ss eple- eller vineddik
3 ss Hoisinsaus
4 ss rør- eller palmesukker
1 ss honning
1 rød fersk chili, eller
3 tørre, spansk pepper
10-12 pepperkorn
5 nellikspikre
½ kanelstang
- Støt pepper, nellik og kanel i en morter. Ha dette i en varm jerngryte. Når det lukter godt trekker du gryten til side og lar den avkjøle seg litt før du har i eddik, sukker, Hoisinsaus og honning.
- La sukkeret løse seg opp og koke inn litt før du har i grovhakket hvitløk, 2-3 tykke skiver fersk ingefær, chili i biter og grovhakket koriander.
- Mens dette koker deler du plommene i 2-4 biter, tar ut steinene og lar dem koke med i ca. 10 minutter.
- Avkjøl noe før du heller sausen i kjøkkenmaskinen og kjører denne til sausen er slett. Du kan også bruke stavmikser.
- Ha kjøttet i en form, hell over mesteparten av sausen, gni dette godt inn med rene hender. Sett kjøttet kaldt over natten eller minimum 1 time.
- Bruk resten av sausen til å pensle kjøttet med under grilling eller steking.
- Mengden her er nok til å marinere middag for 6.