Kikertburgere
4 pers / 16 burgere
Kål er en supergrønnsak, bruk den for alt den er verdt! I disse kikertburgerne, nært beslektet med falafel, er kålen med på både å gi tekstur og saftighet. Fordi de ovnsbakes, er de en sunnere variant av frityrstekt falafel.
3 kopper kål, hakket
2 bokser kikerter
1 gul løk, finhakket
4 fedd hvitløk, hakket
6 ss cashewnøtter, malt
5 ss persille, finhakket
4 ss løkpulver
4 ts sitronsaft
2 ts Dijonsennep
4 ss soyasaus
2ss karripulver
2 ts spisskummen
1 1⁄2 ts salt
3 ss kikertmel
- Sett ovnen på 210 grader varmluft.
- Hakk persille og kål.
- Mos kikertene med en potetmoser til du har en grov masse.
- Mal cashewnøtter til grovt mel.
- Bland kål og persille med finhakket løk og hvitløk, cashewnøttmel og sitronsaft i en stor bolle. Bland i de øvrige ingrediensene; kikertmel og krydder. Sett helst røren kaldt i en halvtime.
- Pensle 1 bakebrett med rapsolje. Form 16 burgere, og legg dem i oljen på brettet. Pensle toppen med olje.
- Stek i 30 -35 minutter. Snu burgerne med en stekespade etter 20 minutter, når farsen har samlet seg litt. (De er da fremdeles litt skjøre).
- Stek i 10 minutter til. La burgerne hvile i 5 min.
- Server i lefse eller pitabrød med kålsalat og sataysaus. Hos oss bruker vi også rømme, for det elsker barna våre.
KÅLSALAT
1/3 kål, finstrimlet
2 gulrot, grovrevet
litt sitronsaft
- Hakk kålen i fine strimler, og riv gulrot. Bland sammen med litt sitronsaft.
SATAYSAUS
4 ss kokosolje
1 fedd hvitløk
1 ss honning
4 ss peanøttsmør
1 boks kokosmelk
3 ss soyasaus
1 ss limesaft
- Varm opp presset hvitløk i olje. Ha i honning, så lime, kokosmelk, peanøttsmør og soyasaus og la det småkoke i fem minutter til sausen tykner litt.