Peanøttkubber
Skikkelig snadder med nøtter sjokolade og karamell, og mange alternative søtningsstoffer som agavesirup og dadler.
Oppskrift Økosjokolade
Bunn
2 dl cashewnøtter, usaltete
1 ½ ss sukrinmelis
1 ½ ss agavesirup
2 ss kokosfett
- Ha cashewnøtter i en kjøkkenmaskin og kjør til de er finmalt.
- Ha i resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet.
- Kle en liten form med bakepapir og ha i blandingen. Trykk ut massen i bunnen og sett formen kaldt.
Karamelltopp
2 dl dadler, uten steiner
6 ss agavesirup
2 ss kokosfett
½ ts vaniljepulver
en klype Maldonsalt
1 dl hele peanøtter
- Ha steinfrie dadler i kjøkkenmaskinen og kjør til de er finmalt. Ha i resten av ingrediensene, unntatt peanøttene, og kjør til en jevn karamellmasse.
- Vend inn peanøttene med en slikkepott før du sprer toppingen over bunnen i formen.
- Sett formen tilbake i fryseren til den blir stiv.
Sjokoladetopp
60 g kakaomasse
30 g kakaosmør
25 g agavesirup
½ ts vaniljepulver
- Smelt kakaomasse og kakaosmør over vannbad, rør sammen til jevnt, og rør inn resten av det søte med en visp.
- Ta formen ut av fryseren og del opp i kubber, den størrelsen du vil ha.
- Dypp hver bit i sjokoladen og legg dem på et brett med bakepapir. Vær rask så den holder seg kalde, sett den tilbake i fryseren hvis den begynner å tine.
- Vil du pynte med hakkede peanøtter, dryss dem over før sjokoladen stivner. Oppbevares kaldt.