Peanøttkubber

peanøttkubber

Skikkelig snadder med nøtter sjokolade og karamell, og mange alternative søtningsstoffer som agavesirup og dadler.  

Oppskrift Økosjokolade

Bunn
2 dl cashewnøtter, usaltete
1 ½ ss sukrinmelis
1 ½ ss agavesirup
2 ss kokosfett

  • Ha cashewnøtter i en kjøk­kenmaskin og kjør til de er finmalt. 
  • Ha i resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. 
  • Kle en liten form med bake­papir og ha i blandingen. Trykk ut massen i bunnen og sett formen kaldt.

Karamelltopp
2 dl dadler, uten steiner
6 ss agavesirup
2 ss kokosfett
½ ts vaniljepulver en klype Maldonsalt
1 dl hele peanøtter

  • Ha steinfrie dadler i kjøk­kenmaskinen og kjør til de er finmalt. Ha i resten av ingrediensene, unntatt peanøttene, og kjør til en jevn karamellmasse. 
  • Vend inn peanøttene med en slikkepott før du sprer topp­ingen over bunnen i formen. 
  • Sett formen tilbake i fryseren til den blir stiv.

Sjokoladetopp
60 g kakaomasse
30 g kakaosmør
25 g agavesirup
½ ts vaniljepulver

  • Smelt kakaomasse og kakao­smør over vannbad, rør sam­men til jevnt, og rør inn resten av det søte med en visp. 
  • Ta formen ut av fryseren og del opp i kubber, den stør­relsen du vil ha. 
  • Dypp hver bit i sjokoladen og legg dem på et brett med bakepapir. Vær rask så den holder seg kalde, sett den tilbake i fryseren hvis den begynner å tine. 
  • Vil du pynte med hakkede peanøtter, dryss dem over før sjokoladen stivner. Oppbevares kaldt.

Flere oppskrifter