Ostekake med rips

6-8 pers
Ripskake

Fyldig, søt og syrlig – og nesten et lite måltid alene. Du kan gjerne bruke andre bær, men bruk da syrlige bær som balanserer ut det kraftige ostefyllet. Server som en festkake eller som noko attåt til kaffen en regnværsdag.

FYLL

600 g kremost, romtemperert
2 ½ dl cottage cheese
1 dl sukker
1 dl maisenna
2 ts vaniljesukker
3 egg
1 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
2 dl rips, pluss noen til pynt

BUNN

300 g havrekjeks
150 g smør

  • Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Trykk kjeksbunnen ut i en springform på 24 cm. Stek bunnen i 10 min og avkjøl. Sett opp ovnstemperaturen til 200 grader.
  • Smelt sjokoladen i vannbad. Visp sammen kremost og cottage cheese til en kremet blanding. Bland inn sukker, maisenna og vaniljesukker. Rør inn eggene, ett og ett. Rør inn fløte og smeltet sjokolade.
  • Hell røren over kjeksbunnen i kakeformen og strø over rips.
  • Stek kaken i 40 min. Dekk med aluminiumsfolie når kaken er lys gyllenbrun. Slå av ovnen og la kaken stå i 30 min for å etterstekes.
  • Serveres med mer rips eller bærsaus.

Flere oppskrifter