Pasta med kråkebolle

4 porsjoner
Pasta krakebolle

Kråkeboller beiter på tareskog, som er avgjørende for marine habitater, og kan forårsake betydelig skade. Dette påvirker andre arter som bruker tareskogen som matkilde og beskyttelse. Høsting av kråkeboller kan bidra til å kontrollere bestanden og gjenopprette balanse i lokale økosystemer.

Allergener: Gluten

DU TRENGER

  • 6–8 kråkeboller
  • 400 g tagliolini eller annen god båndpasta
  • salt til pastavannet
  • 1 fedd fersk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 100 g smør
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 ss finsnittet gressløk
  • 1 ss finsnittet dill
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 1 sitron, zest og saft

FREMGANGSMÅTE

Ta ut innmaten av kråkebollene og rens gonadene/rognen. Skyll godt i kaldt, rent vann og legg over på kjøkkenpapir. Kok opp lettsaltet vann til pasta. Finsnitt hvitløk og sjalottløk. Stek hvitløk og sjalottløk blankt i smør. Smøret skal være lyst brunet.

Kok pasta knapt al dente. Løft den nykokte pastaen rett ut fra kokevannet med en klype og over i stekepannen. Rør sammen pasta, litt pastavann, smør og løk til væsken emulgerer. Tilsett litt mer pastavann til konsistensen er fuktig og lett flytende.

Dra pannen med pasta av varmen. Tilsett urter, sort pepper, sitronsaft og zest og gonadene fra kråkebollene. Server med en gang.

TIPS: Server med parmesan hvis du vil. Blåskjell, eller ferskt krabbekjøtt kan erstatte kråkebolle-gonadene. Kråkebolle har en intens smak av sjø og kan minne litt om en blanding av krabbe og østers på smak.

Flere oppskrifter