Økologiske meiseboller
Fugler og byfugler blir veldig takknemmelig for litt hjelp med maten om vinteren. Og vi tror de setter pris på at vi lager dem selv, fri for plastikknett. Ett par minutter etter at vi hang opp disse meisebollene var det full fuglefest utenfor vinduet. Vi støtter økologisk landbruk, og velger økologiske ingredienser, også til pip-pipene. Du kan bruke det du har av fett, korn og frø – husk at alle ingredienser skal være usaltet. Havregryn o.l. kan også brukes.
300 g fett (nyretalg, matfett, kokkosfett)
200 g frø/hakkede nøtter
200 g havregryn/sammalt mel
- Varm fettet i en kjele til det er flytende. La det avkjøles noe før du blander inn de tørre ingrediensene.
- Legg formene dine på et brett og gjør klar hyssingsnører til formene. Vi brukte enkle pepperkakeformer. Du kan også bruke en kaffekopp, og henge koppen opp i hanken.
- Hell massen i formene, og legg en hyssingsnor i massen.
- Sett brettet i fryseren over natta og heng opp morgenen etter.