Løvetannmuffins med sitronsmørkrem
12 stk
Barnas favoritt! Tenk å kunne pynte til barnebursdag eller søndagsselskap med naturens små soler!
Allergener: Gluten, melk, egg
Du trenger
- 3½ dl siktet hvetemel
- 1/4 ts natron
- ½ ts bakepulver
- 170 g romtemperert smør
- 1 dl sukker
- 1 dl honning
- 3 store egg
- 1 dl bakemjølk
- revet skall fra en sitron
- 1 ½ dl løvetann-kronblader
Smørkrem
- 250 g romtemperert smør
- 500 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- ca. 2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Rens løvetann blomstene. Det er kun kronbladene som skal brukes, så napp dem løs og legg dem til side.
Miks smør, sukker og honning sammen i kjøkkenmaskin i cirka ett minutt til blandingen er lett og luftig.
Mens maskinen fortsetter å gå på lav hastighet, ha i eggene ett av gangen. Bland deretter inn bakemjølk, mel og bakepulver litt etter litt.
Bland deretter revet sitronskall og kronblader inn i røren.
Ha røren over i muffinsformer og stek dem i 20-25 minutter på 175 grader.
Om du ønsker en alternativ smørkrem, prøv varianten med honning i oppskriften på vill gulrotkake.