Løvetannmuffins med sitronsmørkrem

12 stk
C34 A2312 copy stort

Barnas favoritt! Tenk å kunne pynte til barnebursdag eller søndagsselskap med naturens små soler!

Allergener: Gluten, melk, egg

Du trenger

  • 3½ dl siktet hvetemel
  • 1/4 ts natron
  • ½ ts bakepulver
  • 170 g romtemperert smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl honning
  • 3 store egg
  • 1 dl bakemjølk
  • revet skall fra en sitron
  • 1 ½ dl løvetann-kronblader

Smørkrem

  • 250 g romtemperert smør
  • 500 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • ca. 2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Rens løvetann blomstene. Det er kun kronbladene som skal brukes, så napp dem løs og legg dem til side.

Miks smør, sukker og honning sammen i kjøkkenmaskin i cirka ett minutt til blandingen er lett og luftig.

Mens maskinen fortsetter å gå på lav hastighet, ha i eggene ett av gangen. Bland deretter inn bakemjølk, mel og bakepulver litt etter litt.

Bland deretter revet sitronskall og kronblader inn i røren.

Ha røren over i muffinsformer og stek dem i 20-25 minutter på 175 grader.

Om du ønsker en alternativ smørkrem, prøv varianten med honning i oppskriften på vill gulrotkake.

Flere oppskrifter