Honningglaserte gulrøtter med nøttesmør

4 pers
Honningglaserte Gulrotter Ren Mat Nadinmartinuzzi

Bakte rotgrønnsaker hører høsten til. Kombinasjonen honning og nøttesmør avpasser perfekt balansen mellom søtt og salt. Spis gjerne gulrøttene til middag med brød og salat, eller bruk dem som tilbehør til kjøttretter.

600 g gulrøtter
½ sitron, saften
1 ss honning
4 ss olivenolje
3 ss mandel- eller peanøttsmør
frisk timian
salt og pepper

  • Skrell gulrøttene og del dem i staver. Legg i ildfast form.
  • Hell over olivenolje, honning og sitron. Krydre med salt, pepper og timian, og vend alt sammen.
  • Bakes på 200 grader i om lag 25 minutter, eller til rotgrønnsakene er møre.
  • Ta ut av ovnen og hell over flytende nøttesmør. Sett om nødvendig inn igjen i ovnen et par minutter slik at nøttesmøret smelter.

Flere oppskrifter