Baskisk ostekake
Baskisk ostekake er nydelig å se på, og enda bedre å nyte! Den er mektig og rik, men likevel nesten umulig å bare spise ett stykke av. Kaken kan gjerne lages minst et døgn før den serveres, da setter den seg godt.
1 kg ferskost, for eksempel Nyr
7 egg
350 g sukker
½ ts salt
1 boks fløte
50 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
- Ta bunnen ut av en kakeform på 24 cm og kle den med bakepapir. Fest formen i bunnen etterpå.
- Ha ost, sukker, egg, fløte, vaniljesukker og mel i en kjøkkenmaskin og kjør noen minutter til en glatt røre. La stå til luftboblene forsvinner før du heller i formen.
- Stek midt i ovnen på 210-235 grader i om lag 25-30 minutter. Kaken skal være gyllen på toppen, men myk inni. Avkjøl på kjøkkenbenken og sett kaken i kjøleskapet noen timer for å sette seg.
- Server med friske bær, bærcoulis eller alene med en god dessertvin til.