Potetsupper
4 pers
Potet kan brukes til mangt, også i supper. Prøv våre tre potetsupper.
Potet- og grønnkålsuppe
5 store poteter
3 store blad grønnkål
5 hvitløkfedd
ca. 2 l kylling- kalv eller grønnsakskraft
- Del hvitløken og mos den med kniven 10 minutter før du varmer den, fjern stilken på grønnkålen og finsnitt bladene.
- Vask, eventuell skrell potetene, del dem i biter og kok dem møre sammen med grønnkålen i kraften. Ha i hvitløken de siste minuttene av kokingen.
- Bruk en stavmikser og spe med en skvett fløte mens du kjører suppen glatt og fin.
Potet- og purresuppe
4 store poteter
3 purreløk
4 hvitløkfedd
1 ½ dl fløte
god olivenolje
ca. 2 l kylling-, kalv- eller grønnsakskraft
- Vask og hakk purren fint og surr den i en stor gryte med en rikelig slump olivenolje. La det surre noen minutter før du har i potetene i terninger og hakket hvitløk, rør og stek alt litt før du tilsetter kraften og lar alt småkoke under lokk i ca. 30 min.
- Bruk stavmikseren til å lage en slett og fin suppe, ha i fløten mens du pisker den opp. Smak til med salt og pepper og server den gjerne med stekte brødkrutonger og strø over litt av det fineste grønne på purren, finhakket.
Potet- og bønnesuppe
1 gul løk
4 hvitløkfedd
3 poteter
2 beger hvite bønner
2 l grønnsaks- eller hønsebuljong
1 rød chili
koriander
½ sitron, saft av
olivenolje til steking
koriander, persille
god olivenolje
- Stek hakket løk, hvitløk og chili forsiktig i oljen. Skal ikke bli brunt. Ha i buljong, skylte bønner og poteter i biter. Kok ca. 15 minutter, til potetene er møre.
- Bruk stavmikseren til du har en jevn fin suppe. Smak til med salt og sitron til du får en god smak, og la den småputre i ca. 15 min. Dryss over finhakket persille og/eller koriander og noen dråper med god olivenolje eller trøffelolje før servering.
- Smak til med salt og pepper og server den gjerne med stekte brødkrutonger og strø over litt av det neste grønne på purren, finhakket.