Fyldig rødkål
8 pers
Den beste rødkålen lager vi selv. Ferdigkokt rødkål holder seg lenge og kan godt lages noen dager før den skal spises. Oppbevar den kaldt. Rødkål passer ikke bare til ribbe, men er også kjempegod til stekt andebryst, gås, kalkun og annet kjøtt, året rundt. Spander noen skikkelige nellikspiker fra helsekostbutikken – en helt annen smak!
2-3 hoder rødkål, økologiske
3 dl eplejuice
3 dl saft (solbær, rips eller kirsebær)
3 dl vann eller
2-3 dl rødvin
3 dl bringebæreddik
100 g smør
1 ss hel nellik
1 ss pepperkorn
1 ss havsalt
4 ss rognebær- eller ripsgelé
- Finhakk kål. Har du mandolin, bruk denne eller finhakk med skarp kniv. Tynne, fine skiver.
- Støt nellikspiker og pepper i en morter. Start med å ha det i den varme jerngryta og nyt den herlige duften!
- Ha i smør og surr rødkålen i dette. Bruk en slikkepott til å røre med.
- Ha oppi resten av ingrediensene, minus litt av saltet og geleen, og la det småputre med lokket delvis på i ca. 1 time.
- Sett på lokk, skru av varmen og la det stå til neste dag.
- Kok opp igjen før kålen skal serveres og smak til med rips/rognebærgele, salt og pepper.