Formkake med moreller og tjukkmjølk

8 porsjoner
Formkake med tjukkmjolk og moreller

Tjukkmjølka gjør seg godt i kaker. Den bidrar med god syre og saftighet, og kombinert med sommerens norske moreller gjør den en vinner av denne klassiske formkaken.

Allergener: melk, gluten, egg

DU TRENGER
225 g mykt smør
250 g lyst rårørsukker
200 g hvetemel
1½ ts maizena
½ ts bakepulver
½ ts natron
4 egg
1 dl tjukkmjølk
1 ss vaniljeekstrakt
20 moreller

GLASUR OG PYNT
4 ss honning
2 ss tjukkmjølk
ca. 2 dl melis
20 moreller til pynt

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en kakeform på ca. 20 × 18 cm med bakepapir.
  • Bland sammen hvetemel, maizena, bakepulver og natron i en bolle. Pisk smør og sukker lyst og luftig i kjøkkenmaskin. Pisk inn ett og ett egg.
  • Tilsett halvparten av melblandingen og visp sammen, tilsett tjukkmjølk og vaniljeekstrakt og rør inn resten av melblandingen. Skrap deigen over i formen.
  • Ta ut steinene av 20 moreller og legg på toppen av deigen.
  • Stek kaken i ca. 50 minutter. Test med en kakepinne om den kommer ren ut. La avkjøle i 15 minutter og ta kaken ut av formen.
  • Varm opp 4 ss honning til flytende, dra kjelen av varmen og tilsett tjukkmjølk og litt og litt melis til tykk glasur.
  • Hell glasuren på kaken og la den dryppe litt nedover sidene. Vent til glasuren har stivnet litt og pynt med moreller.

TIPS: Kaken kan lages med kulturmelk eller surmelk.

Flere oppskrifter