Sild med tindved
2-4 glass
Sild er sunt, og tindved er sunt! Bærene inneholder organiske syrer, garvestoffer, eterisk olje, vitaminene A og B, store mengder vitamin C og E og betydelige mengder mineraler; svovel, selen, sink og kopper. Egner seg godt sammen med nedlagt sild. Oppskriften er fra Jon Marius Sletten.
6 kryddersildfileter
2 dl eddik 7 %
3 dl sukker
4 dl vann
3 sjalottløk i skiver
2 ts sort pepper
2 ts rosa pepper
2 ts sennepsfrø
1 ts einebær
3 ss tindved
- Kok opp vann, eddik og sukker. Tilsett krydderet og bær og la det trekke. Avkjøl.
- Laken helles over silden som er skåret i biter og lagt lagvis med sjalottløk i rene glass med lokk. La stå i 24 timer så smakene får satt seg.
I Kina verdsettes tindeved, det finnes over 200 medisinske og kosmetiske produkter med dette bæret. Tindved vokser vilt, men kultiveres for det meste, også her i Norge.