Panert sild med glasert svartrot
Vi slår et slag for å hente frem igjen glemte og undervurderte matvarer på norske tallerkener. I denne retten mikser vi grovt og fint, med rustikk panering av sild og glinsende svartrot.
4 store ferske sildefileter
1 egg
1 dl rugmel eller brødsmuler
1 ss sennep
smør
salt og pepper
3 store svartrøtter
1 ss smør
1 dl vann
1 ts sukker
½ ts salt
Vask og skrell svartrøtter. Del svartrøttene opp i passe store biter og legg over i eddikvann. Når alle er skrelt, skyller du av og koker sammen med litt smør i 7-8 minutter uten lokk. Sett til side.
Imens forbereder du fisken. Pisk egg i en bolle og hell mel i en annen. Ha salt og pepper på filetene, og smør på sennep. Vend filetene først i mel, så i egg og så mel igjen. Ha olje i en panne på middels varme og stek fisken noen minutter mens du venter til fettet fra skinnet kommer ut. Ha så i litt smør og stek videre noen minutter.
Glaser rotgrønnsakene i en panne med 1 dl vann, 1 ss smør, 1 ts sukker og ½ ts salt.
Dander med salat, for eksempel frisk hjertesalat med reddik og gressløk/rødløk.