Curry in a hurry

3-4 porsjoner
Kopi av Mindre Frisk Marit Kolby 0324 6269 stort

Oppskrift fra Kokeboka av Marit Kolby og Hanne Fisher. Gjengitt med tillatelse.

Du trenger ikke å riste ørten eksotiske krydder i en tørr stekepanne og knuse dem til pulver i en morter for å lage god karri. Ferdig karripulver på glass er undervurdert til hverdags.

Allergener: melk

Du trenger

  • 1 paprika (den fargen du liker best)
  • 600 g lårfilet av kylling
  • smør til steking
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts karripulver – velg mild eller hot etter smak

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader, over-og undervarme.

Vask paprikaen og fjern stilken, frøene og hinnene. Skjær paprikaen i tynne skiver.

Stek kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme, til den er brunet på begge sider, men ikke er gjennomstekt. Krydre med salt og kvernet pepper.

Legg paprikaskivene i en middels stor, litt dyp ildfast form og hell i kremfløten. Dryss over karri, rør den inn og legg i de halvstekte kyllingfiletene.

Sett kyllingen i ovnen, og stek til overflaten har blitt litt gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Dette tar cirka 20 minutter.

Server karrikyllingen med ris.

ET NIVÅ OPP: Fersk koriander på toppen.

Flere oppskrifter