Curry in a hurry
Oppskrift fra Kokeboka av Marit Kolby og Hanne Fisher. Gjengitt med tillatelse.
Du trenger ikke å riste ørten eksotiske krydder i en tørr stekepanne og knuse dem til pulver i en morter for å lage god karri. Ferdig karripulver på glass er undervurdert til hverdags.
Allergener: melk
Du trenger
- 1 paprika (den fargen du liker best)
- 600 g lårfilet av kylling
- smør til steking
- 1 ts salt
- 1⁄2 ts kvernet pepper
- 3 dl kremfløte
- 2 ts karripulver – velg mild eller hot etter smak
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200 grader, over-og undervarme.
Vask paprikaen og fjern stilken, frøene og hinnene. Skjær paprikaen i tynne skiver.
Stek kyllingen i smør i en stekepanne på middels varme, til den er brunet på begge sider, men ikke er gjennomstekt. Krydre med salt og kvernet pepper.
Legg paprikaskivene i en middels stor, litt dyp ildfast form og hell i kremfløten. Dryss over karri, rør den inn og legg i de halvstekte kyllingfiletene.
Sett kyllingen i ovnen, og stek til overflaten har blitt litt gyllen og kyllingen er gjennomstekt. Dette tar cirka 20 minutter.
Server karrikyllingen med ris.