Blomkålblings

Har blomkålen et ufortjent dårlig rykte? Hva om den piffes litt opp? Et saftig garnityr, en personlig pesto og en rask tur innom ovnen kan gi de herligste resultater. Vi kan by på to helt ulike varianter av ei enkel skive. Med grønn pesto sendes du ut i de ville skoger. Ved hjelp av peanøtter og kokos reiser du rett øst. Du velger også toppingen, men egne cherrytomater slår aldri feil. Det gjør heller ikke smeltet ost. Velg norsk, gjerne en litt pikant type.
Allergener: Melk
Du trenger
- 1 hel, helst stor blomkål
- Grønn pesto, urtesmør eller peanøttsaus (se egen oppskrift her)
- Cherrytomater eller andre tomater
- Valgfritt: Sprøstekte baconterninger
- Revne osterester, gjerne en litt pikant type
Fremgangsmåte
Skyll blomkålen og kutt den på midten slik at du beholder så mye av stilken som mulig.
Skjær opp resten av kålen som om den skulle være et rundt brød.
Legg «blingsene» på en stekeplate dekket med bakepapir.
Pensle skivene lett med olivenolje, litt salt og pepper. Forhåndsstek i 5 – 10 minutter.
Ta blingsene ut av ovnen. Pensle skivene med grønn hjemmelaget pesto, peanøttsaus eller annet foretrukket garnityr. Her kan også benyttes urtesmør, rød pesto eller det du har i kjøleskapet. Se oppskrifter her.
Ønsker du mer smak, kan du legge til sprøstekte baconterninger. Ønsker du vegetarvarianten kutter du opp økologiske cherrytomater i tynne skiver. Eller du velger begge deler.
Krydre med salt og pepper og ditt favorittkrydder. Dryss over revet ost. Stekes på 200 grader til osten har smeltet og blomkålen har fått en gylden brun farge.
Tips! Denne retten kan fint serveres som en hovedrett, da gjerne på en seng av villris og med salat til.