Bananbrød med banankaramell
En brun banan er smaken av tre bananer konsentrert. På restauranten Rest. blir de fylt i konfekt, eller i bananbrød som dette, med syndig banankaramell. Du kan også bruke dem til å lage bananchips hjemme; det er både bedre og billigere enn i butikken.
Oppskrift fra kokeboken Rest.
BANANBASE
120 g sukker
66 g brun banan
140 g fløte
- Smelt sukker til karamell i en kjele. Ha i den brune bananen og rør godt mens alt karamelliserer seg.
- Spe til slutt med fløten og la alt koke i ett minutt. Kjør med stavmikser og sil deretter basen for å unngå klumper.
BANANKARAMELL
180 g bananbase (se over)
120 g glukosesirup (fås på apoteket)
120 g sukker
2 g salt
25 g melkesjokolade
- Hell først glukosesirup i en kjele, og deretter has sukker i. Kok til det blir mørk karamell.
- Spe med bananbasen, kok alt sammen i ett minutt. Ha i salt.
- Kjøl ned til omtrent 70 grader, ha i sjokoladen og kjør med en stavmikser for å unngå klumper.
BANANBRØD
430 g hvetemel
150 g sukker
80 g bakepulver
1 ts salt
20 g solsikkeolje
1 dl helmelk
1 medium stort egg
125 g valnøtter eller andre nøtter
3,5 dl moste brune bananer
- Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin (bruk grind).
- Stek i ovn på midterste rille ved 160 grader. Ved steking i brødform vil det ta 30–40 minutter, i små muffinsformer vil det ta ca. 10 minutter.
- Avkjøl og server gjerne med banankaramell (se over).