Bellini med blåbær og hylleblomst

COCKTAIL VILLBRYGG FOTO NADIN MARTINUZZI REN MAT NR 41

Denne oppskriften ble laget av Villbrygg til Ren Mat nr 41: Giftig mat? Utgaven dykker ned i materien sprøytemidler og cocktaileffekten. Og så klart måtte vi ha en oppskrift på cocktail uten cocktaileffekten!

Dette er en frisk cocktail, rettere sagt mocktail da den ikke inneholder alkohol, med skogsblåbær, sirup av sitronmelisse og Villbrygg Flyt med hylleblomst. Du kan også bruke sitronverbena eller sitrontimian, om du ikke har sitronmelisse, og får du ikke tak i Villbrygg Flyt kan du bytte ut med økologisk sprudlende fruktlimonade med f.eks eple eller rabarbra. Oppskriften er laget av Villbrygg for Økologisk Norge og Ren Mat.

8 store spiseskjeer skogsblåbær, ferske eller frosne
1/3 dl sitronmelisse-sirup, se egen oppskrift
1 lime, saften av
2 stk Villbrygg Flyt, laget av hylleblomst, sitronmelisse, korianderfrø og brennesle
alternativt annen sprudlende limonade

GARNITYR

rørepinne, f.eks. en bjørkekvist
sitronmelisse eller annen nyttevekst
4 champagneglass, type «flute»

  • Lag en pure av blåbær, sirup og lime. Bruk blender, food prosessor eller stavmikser.
  • Ta en spiseskje pure i bunnen av champagneglasset. Topp forsiktig med Villbrygg Flyt.
  • Server med en rørepinne. Her kan du for eksempel bruke en liten bjørkekvist som er spikket til. Pynt med frisk sitronmelisse eller andre spiselige urter eller blomster.
  • Drinken røres rundt en gang så den blandes, før den skal drikkes.

SIMPEL SIRUP (Oppskrift blir 1 dl)
en god neve fersk eller tørket sitronmelisse, sitronverbena
eller sitrontimian
1 dl uraffinert sukker
1 dl vann

  • Varm opp vann til kokepunkt. Rør inn sukkeret.
  • Tilsett urter etter at blandingen har kjølt seg litt ned til ca. 80 grader. La trekke i minst 4 timer. Over natten gir best smak.
  • Sil sirupen og hell over på et rent glass eller flaske. Oppbevares i kjøleskapet og kan brukes til andre drinker eller desserter.
  • Simpel sirup kan smaksettes med alle mulige planter og frukter, her er det bare fantasien som setter grenser.

Flere oppskrifter