Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Pascal
Intervjuer

Hederstittel budeie

Pascale Baudonnel er den franske mademoisellen som immigrerte til Norge og revitaliserte de norske ostetradisjonene, men hvor ble det av henne?

kefirmelkbarn
Helse

Sjampismelken

Kefirmelk kalles ”the dairy champagne”. Melkesyrebakteriene produserer karbondioksid, kullsyre, som gjør at melken har en ørliten boblende konsistens. Venner du barna til et glass kefir om dagen gjør du dem en tjeneste!

Makrell Rå
Råvarer

Skit fiske

Havene tømmes for fisk i stor hastighet. Om bare noen tiår er det mer plast enn fisk i havet om vi ikke fatter alvoret. Les om fiskenes utfordringer, og hva slags sjømat vi bør velge.

Swärd
Reportasjer

Banken på Hadeland

Hos familien Swärd dyrker de gamle potetsorter som er gått i glemmeboken, eller som egentlig aldri har eksistert. I hvert fall ikke registrert. Dette gjør de mest for moro skyld, gamle kornsorter er lidenskapen.

Jordskokk I Kurv
Råvarer

Knoll med fordeler

Vi bør innlemme jordskokk mer i kostholdet, jevnlig, men ikke for mye. Som grønnsak er den en gave til oss i nord. Men ennå har ingen helt forsket ferdig i hvilken grad denne lille roten kan brukes for helsa, som dyrefôr eller kanskje til biobrensel?

Jordbær 1
Råvarer

Smaksbomber

Norske jordbær er i en særklasse. De smaker bedre enn jordbær fra andre land og vi fryder oss når jordbærsesongen er i gang. Men hvorfor har disse vidunderlige bærene en bismak?

Olivenlund
Råvarer

Olivenolje offer for matsvindel

Vi liker dårlig når noen tukler med matvarene våre. Olivenolje er et slikt produkt der lav pris gjør det vanskelig å tro at vi får det vi kjøper. Antagelig gjør vi heller ikke det.

Ku Wwoof
Reportasjer

Jobbe for føa

Å gi bønder en gratis håndsrekning blir stadig mer populært. En forutsetning for å kunne wwoofe er at du er over 18 år, men ellers er folk i alle aldre velkomne.

Tiara Aracama 1154089 Unsplash
Meninger

Kost for spreke unger

Vi er mer opptatt av mat og sunt kosthold enn noen gang. På idrettsarenaen derimot serveres næringsfattig og energitett mat. Det er enkelt å ta grep for at barna skal spise sunnere – og derved kunne prestere bedre.

Jordskokker
Dyrk selv

Dyrking av jordskokk

Å dyrke jordskokker selv er lett. Du putter små knoller i jorda om våren, og kan høste kilovis med jordskokker til høsten utover vinteren og våren.

Blåbærvannkefir
Helse

Vannkefir

Vannkefir er melkesyregjæret drikke med lange tradisjoner og en god hjelper i de tider hvor vi konsumerer tungt fordøyelig mat oftere og i større mengder enn ellers.

Spirer
Råvarer

Vintertrøtt?

Lei av grønnsakene fra i fjor og lyst på noe friskt og sunt som ikke har reist langt? Da kan vi anbefale hjemmedyrkede, knasende sprø spirer.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56