Råvarer Vintertrøtt? Lei av grønnsakene fra i fjor og lyst på noe friskt og sunt som ikke har reist langt? Da kan vi anbefale hjemmedyrkede, knasende sprø spirer.
Intervjuer Grønn mann Stephen Barstow mener vi bør spise åtti grønne om dagen. Ikke fem, men åtti. Han innehar en unik verdensrekord.
Råvarer Sunn sild Etter nyttår er det en liten oppgang av vitamin D-nivået i befolkningen. Det skyldes antagelig at vi spiser sild i jula! Jula burde i hvert fall vare helt til påske – for helsas skyld.
Råvarer Smaken av sjokolade Verden vil gå tom for kakaobønner i 2020 slo sjokoladeeksperter fast da de møttes på en internasjonal konferanse i 2013.
Råvarer Te takk! Te er etter vann den mest populære drikken i verden, ikke uten grunn. Rik på antioksidanter kan den lindre og forebygge plager og sykdommer.
Råvarer Heldiggriser For å få ribbe trengs en hel gris. Derfor må vi ha større fokus på andre deler av dyret også, ikke bare ribbe, skinke og filet.
Råvarer Lagersalg av grønnsaker På slutten av sesongen og vel inne i en ny må vi også spise opp det bonden dyrket i fjor. For å redusere matsvinn må vi alle gjøre vårt!
Helse Fermentert Denne sprell levende maten er helsekost, kunst, umami og biokjemi i en ideell blanding. Vil du kroppen din vel, tenk på tarmen!
Råvarer Poteten en livredder Toppårene for potetdyrking i nyere tid var i krigsårene på 1940-tallet. Siden det har totalarealet og inntak i Norge bare gått en vei, nedover.
Råvarer Grønn kraft Hva er urter? Grønne, lave planter, små busker? Det kommert an på hvem du spør; en kokk, en gartner eller en som bruker plantene som medisin.
Helse Bare barnemat Selv det enkleste innen matlaging har for mange fått noe skummelt, alkymiaktig over seg. Vi tror at vi ikke kan lage like god mat som matfabrikkene.
Helse Helse i hver dråpe Ingen annen råvare kan skryte av å være like livgivende som melk. Naturen produserer ikke unødvendig juksemat.