Helse Alternativ til hvitt sukker Hvitt, raffinert sukker er ikke bra for oss. Vi vet det, likevel, jo mer vi spiser, desto større sug. Det er lurt å forske litt på alternativene og synge en sang i stedet for å kjøpe smågodt ved kassa.
Helse Våre tapte næringskilder Jo Robinson har lest over 6 000 forskningsrapporter og artikler før hun ga ut boken “Eating on the wild side”. Hun ville finne ut hvor, når og hvordan råvarene ble frarøvet sine ernæringsmessige egenskaper.
Råvarer Marg og bein Det er ikke fettet som legger seg som perler på toppen av en suppe kokt på gode bein du skal være redd for, men det fettet du ikke ser i bearbeidet mat.
Reportasjer Hel gris i bakgården De velger sine purker med omhu og bearbeider alle stykningsdelene med omtanke. Både Magnus Thorvik og Timon Botez er over normalt opptatt av råvare og smak.
Helse Hel mat Hel mat er mat så nær sin naturlige form som mulig. Hel mat baserer seg på en kretsløpstilnærming. I slik mat blir også de viktige næringsstoffer best bevart.
Råvarer Hva vet du om egg? Et mangfold i hønsegården gir de vakreste fargene på eggene. Og, 82 prosent av all økologisk mat Nortura omsetter ... er egg!
Meninger Melken et lite mirakel Ein skal ikkje gråte over tapt mjølk, heiter det. Det er omlag det dummaste eg høyrer.
Reportasjer Vill og vakker Den 6000 år gamle norske villsauen preger lyngheiene på Frøya som antakelig er Norges største villsaukommune med en bestand på over 3000 dyr.
Reportasjer Steinkoking Den mest grunnleggende måten å tilberede mat på er varmebehandling med åpen ild. Å kunne mestre ilden har sine fordeler.
Råvarer Einer seg til mye I Norge har vi gjort alt annet enn å gå rundt denne busken. Noen mener den har vært vår aller nyttigste plante.
Meninger Hvorfor jeg velger øko Økologisk mat vekker stadig mer positiv interesse, men blir også ofte gjenstand for kritikk.
Meninger De som velger vegetar I uminnelige tider har mennesker hatt et plantebasert kosthold. På tross av geografiske, kulturelle og religiøse forskjeller er motivasjonen ofte den samme; moral. To personer i kjøttglade Norge forteller hvorfor de valgte å bli vegetarianere.